Autóipari Tanácsadó Klaszter

Feliratkozás hírlevélre

Autóipari beszállító fejlesztés

Már az ISO 9001:2000, az autóipar esetében az ISO/TS 16949:2002 szabvány, de az új ISO 9001:2008 alapján különös figyelmet kell fordítani a vevő-beszállító kapcsolatra. A szervezeteknek jelentős hangsúlyt kell helyezniük beszállítóik fejlesztésére, hiszen a végtermék minősége és a gyártás költsége nagyban függ a beszállított alapanyagok minőségétől.

Az Autóipari Tanácsadó Klaszter saját eszköztárával és Partnerei segítségével teljeskörű, célirányos beszállítófejlesztési projekteket vezet végig, az igényfelméréstől a finanszírozáson át a projekt lezárásáig.

Autógyártó, autóipari részegységgyártó vállalatoknak vállaljuk a beszállítói piac felmérését adott termékcsoporta, továbbá konkrét vállalatokat kiválasztva elvégezzük felmérésüket, előminősítésüket és a Megbízó elvárásainak megfelelő beszállítófejlesztési, hosszútávú beszállítói tevékenységre való felkészítési feladatokat.

A potenciális vagy már autóipari beszállítóként tevékenykedő vállalatok számára vállaljuk, nagyobb vagy újabb megbízások elnyerése érdekében szükséges fejlesztési tevékenységek felmérését, tervezését és lebonyolítását, a megcélzott vevő pontos igényeinek megfelelően.

Akár a teljes fejlesztési projekt összeállításában, kidolgozásában és lebonyolításában támogatjuk az érdeklődő vállalatokat:
– Teljes fejlesztési projekt összeállítása, kidolgozása.
– Ismertetjük, hogy a vevőként megcélzott autógyártók, autóipari beszállítók milyen termékekre keresnek beszállítókat, milyen minőségi, mennyiségi és egyéb elvárásokat támasztanak a beszállítóikkal szemben.
– Megismerjük, felmérjük a potenciális beszállító jelenlegi helyzetét, segítünk a beszállítandó alkatrész kiválasztásában.
– Ezek alapján meghatározzuk, hogy milyen fejlesztési tevékenységeket kell a leendő beszállítónak elvégeznie ahhoz, hogy elnyerje a megcélzott megrendelést és hosszútávon megőrizze azt a pozíciót.
– Ennek keretében meghatározzuk a projekt méretét, az építési és gépbeszerzési fejlesztéseket, betanításokat, stb.
– Segítünk a definiált változások menedzselésében.
– Összeállítjuk a kialakult fejlesztési projekt finanszírozási struktúráját (pályázatok, hitelek, tőkejuttatások, saját erő, stb.).
– Elkészítjük a pályázat(ok)at, hiteligénylést, stb.
– Menedzseljük a teljes projekt megvalósítását.

További információkért kérem lépjen velünk kapcsolatba.

Vissza az Autóipari Tanácsadó Klaszter főoldalra.